Forum Forum Ezoteryczne Strona Główna   Forum Ezoteryczne
www.ezomy.fora.pl
 


Forum Forum Ezoteryczne Strona Główna -> Na każdy temat -> MNIAM mniam ..... Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
  Post  - Wysłany: Pią 22:49, 25 Kwi 2014  
Garrett
czarodziej



Dołączył: 24 Paź 2013
Posty: 5276
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna


to nie wiem ja z gotowców to kluski leniwe pyzy tylko kupuje takich wynalazków to nawet nie ogladam
ryz robie z warzywami z puszek
 
Zobacz profil autora
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Pon 17:50, 05 Maj 2014 Zmień/Usuń ten post  
Angie
Gość








bylam na bazarku i kupilam swierze warzywka i młode ziemniaczki i robie to wsio na parze z filetem z kurczaka z ziołami i poleje to roztopionym masełkiem Very Happy


Ostatnio zmieniony przez Angie dnia Pon 17:51, 05 Maj 2014, w całości zmieniany 1 raz
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Pon 17:57, 05 Maj 2014 Zmień/Usuń ten post  
Gość









pychota Very Happy
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Śro 16:23, 07 Maj 2014 Zmień/Usuń ten post  
Gość









zjadlam serek cameber w panierce na pierzynce ze szpinaku ze smietana i czosneczkiem mniam mniam
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Śro 16:27, 07 Maj 2014 Zmień/Usuń ten post  
Angie
Gość








mniami mniami Very Happy

a wiesz ze tez ostatnio o tym myslalam
tylko ze z zurawinka lubie taki panierowany camembert


Ostatnio zmieniony przez Angie dnia Śro 16:42, 07 Maj 2014, w całości zmieniany 1 raz
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Śro 16:31, 07 Maj 2014 Zmień/Usuń ten post  
Gość









Z zurawinka tez pyszny , Very Happy
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 15:18, 08 Maj 2014 Zmień/Usuń ten post  
Gość









Znacie przepis na szparagi jakis dobry . Kupilam zulte i nie wiem co z nimi zrobic Very Happy
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 15:55, 08 Maj 2014 Zmień/Usuń ten post  
Angie
Gość








konkretnego przepisu nie znam
tez bylam dzis w warzywniaku i tez na patrzyly szparagi ale ze nie umiem ich jeszcze dobrze przyzadzic to nie kupilam
za to kupilam kalarepke Laughing
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 16:38, 08 Maj 2014  
agulek79
juz wsiąkł



Dołączył: 28 Lis 2013
Posty: 375
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: galaxy
Płeć: Kobieta


Wiem na pewno, ze szparagi trzeba gotowac tak aby stały prosto i ich główki muszą wystawać poza wode w garnku.
 
Zobacz profil autora
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 17:19, 08 Maj 2014 Zmień/Usuń ten post  
Gość









Taki se przepis znalazlam

[link widoczny dla zalogowanych]


zrobie dzis wieczorkiem i dam znac czy warto podobno w niemczech to sie szparagami zajadaja, u nas w polsce nierozpowszechnione
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 17:48, 08 Maj 2014  
hexe
prawie expert



Dołączył: 05 Lis 2013
Posty: 904
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta


ja gotuje w normalnym garnku bo mi niepotrzebny jeszcze ekstra garnek :) a szparagi uwielbiam, dzis nawet patrzylam na nie i teraz jest najleprza na nie pora bo sa swieze

ja obieram je z tego lyka ale 1 cm ponizej glowki, wode wlewam do gara i stawiam na plytke i zagotowuje, zanim sie zagotuje wrzucam szparagi, sole ciut i ciut cukrze, dodaje tez odrobine masla. Jak lubisz potem pic wywar to dodaj marchewke i moze z lisc pory i gotuj na srednim ogniu przez 20-30 minut az te trzonki lekko beda miekkawe. potem podgrzewam na pateli na masle odrobine masla z bulka tarta i gotowe na polmisku polewam, mozna posypac jeszcze koperkiem. A do wywaru dodaje odrobine startej galki muszkatalowej i wypijam zabielany smietana...pycha, tyle ze potem siku cuchnie Mruga
 
Zobacz profil autora
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 18:24, 08 Maj 2014 Zmień/Usuń ten post  
Gość









zrobie jak kaze hexe bo prosciej dam znac co wyszlo
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 18:28, 08 Maj 2014  
hexe
prawie expert



Dołączył: 05 Lis 2013
Posty: 904
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta


ja nie kaze a proponuje Mruga
 
Zobacz profil autora
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 18:54, 08 Maj 2014 Zmień/Usuń ten post  
Gość









ojtam ojtam Very Happy

zrobilam dodalam do bulki odrobine czonku chyba zle obralam bo troche sie ciagnely i gorzkie byly troche ale znonie warto sprobowac
 
Powrót do góry  

  Post  - Wysłany: Czw 19:08, 08 Maj 2014 Zmień/Usuń ten post  
Gość









no zle je obralam zostala mi druga polowa to moze jutro zrobie krem ze szparagow mam przepis maklowicza hexe jadlas moze taki ?jak smakuje??
 
Powrót do góry  

  Forum Forum Ezoteryczne Strona Główna -> Na każdy temat -> MNIAM mniam ..... Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 7 z 12  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Możesz zmieniać swoje posty
Możesz usuwać swoje posty
Nie możesz głosować w ankietach
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  Następny
   
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Regulamin