ja gulaszowe obtaczam w mace z sola i pieprzem i na goracy tluszcz
w drugiej patelni ja mam taka gleboka cos a la wok
smaze marchewke starta na tartce jablko selera ciut pomidora cebule jakies puszkowe czasem owoce dodaje i podsmazone podduszone czekaja
a do garnka kostke rosołowa wrzucam zalewam zimna woda jak sie ugotuje tam to miecho z patelni listek laurowy ziele ang
i troche to sie poddusza i wrzucam te warzywa z patelni do miesa
chwilke razem
i gotowe
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
a to dzis z siostra zrobiłysmy
Obwarzanki drożdżowe
0,5 litra ciepłego mleka
10 dag drozdzy my dałysmy mniej stwierdzajac ze
10 bedzie za duzo
3 łyzki stolowe cukru
drozdze i cukier wrzucic do mleka
pol margaryny rozpuszczonej przestudzonej
cukier waniliowy
4 całe jajka roztrzepana trzepaczka
dodac maki na oko do tego wszystkiego
konsystencje ma miec jak ciasto na racuchy nasze
jakies gestsze było
i wymieszac wszystko kazali niby łyzka ale ja
zagniotłam reka bo zdawalo mi sie dziwne
łyzka wykładac na stolnice posypana odrobina
maki robic kuleczki splaszczyc wykrawac
kieliszkiem dziurke
i smazyc na oleju jak paczki
NIE NASIAKAJA TŁUSZCZEM
nie wierzylam a jednak
mieciutkie sa takie pulchniutkie mniaaaammmmm
rzecz jasna posypalam cukrem pudrem a kuleczki
maczamy w syrop klonowy
mozna jakas czekolada oblac
szybko sie robi
zjada sie jeszcze szybciej
smazy sie najdłuzej
Ostatnio zmieniony przez Garrett dnia Czw 9:24, 07 Lis 2013, w całości zmieniany 1 raz
ciekawe jak smakuje jak ktos wypróbuje niech da znac
Zaraz jak tylko mąż wróci z wyprawy na renifera, zabieram się za gotowanie, tylko zastanawiam się czy aby renifer przed gotowaniem nie powinien trochę skruszeć za oknem